4 Şubat 2008 Pazartesi

Elmali Tart



Ablamin yaptigi bir tarifi yayinliyorum.. Oktay Usta'yi tv'de izlerken hemen bir kagida yazip denemis ve sonucunda cok lezzetli elmali tart oluvermis :) Anliyacaginiz gibi Oktay Usta'yi ailecek o kadar cok seviyoruzki hemen hemen hergun izelemeden yapamiyoruz program bitincede hemen birbirimizi arayip "Oktay Usta'nin yaptiklarini gordunmu?" diye hemen dedikoduya basliyoruz :) Ablamin yaptigi bu tarif cok hafif olmus. Eger misafirlik icin yapmak istiyorsaniz tavsiye ederim begenerek yiyeceklerinide eminim..

Gerekli Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardagi toz seker
1 paket margarin
1 limon kabugu
1 paket kabartma tozu
alabildigi kadar un
2 corba kasigi uzum
2 corba kasigi file findik

Uzeri icin Gerekli Malzemeler:
3 elma
1 tatli kasigi tarcin
2 corba kasigi toz seker
uzerine serpmek icin pudra sekeri

Hazirlanisi:
Ilk once karistiracagimiz kasenin icine yumurtalari, eritilmis margarini ve bir kac kasik unu katarak karistiralim. Daha sonra limon kabugu rendesini, toz sekeri, kabartma tozunu ve unu'da ekleyerek karistirmaya devam edelim. Tart hamuru kivamina geldikten sonra bir portakal buyuklugunde hamuru ayirip bir posetin icine koyarak buzluga atalim (sertlesmesi icin). Hamurun icine son olarak file findiklarimizi ekliyerek pisirecegimiz kabin icine dokmeye basliyalim. Bir yandan da rendelenmis olan elmelarimizi pisirelim daha sonra icine tarcin, toz seker ve uzum ekleyelim. Bunlari hamurun icine yayalim. Onceden buzlukta sakladigimiz hamuruda cikaralim ve hazirladigimiz hamurun (tepside hazir olanin) uzerini kapliyacak halde rendeliyelim. Firinimizi 170C (350F) alalim ve hamurun ustu ve alti kizarana kadar pisirelim. Pistikten sonra pudra sekeri serperek misafirlerimize ilikken ikram edelim.. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok: